KOTIMAAN UUTISET
Tänään on perjantai, 4. syyskuuta 2015. Sivu on ladattu klo 15:21

Voimassa oleva Naapuruussopimus Venäjän kanssa estää Suomen NATO-jäsenyyden

Vaikuttaa siltä, että Suomen liittyminen sotilasliitto NATO:n täysjäseneksi on mahdotonta, koska Naapuruussopimus on edelleen voimassa. Kappas vaan... Suomi ei ole ainoastaan rikkomassa Suomen ja Venäjän välistä sopimusta, mutta myös solminut laittomasti EU:n kanssa sopimuksia!

Toimittajat: Riikka Söyring, Janus Putkonen
29.6.2012, Verkkomedia.org

 

Voimassa oleva Naapuruussopimus Venäjän kanssa estää Suomen NATO-jäsenyyden

Vuonna 1992 allekirjoitettu ja edelleen voimassa oleva sopimus Suomen ja Venäjän välillä antaa tarkan sisällön Suomen turvallisuuspoliittisesta suunnasta, jota meidän on sopimuksen hengen mukaisesti edelleen noudatettava. Naapuruussopimuksen allekirjoitti presidentti Mauno Koivisto, jolla oli myös juridinen valtaoikeus sitoa Suomen turvallisuuspoliittiset linjaukset sopimuksen mukaan.

Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan. Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYKin asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle...


Koko sopimusteksti:

Asetus Venäjän federaation kanssa suhteiden perusteista tehdyn sopimuksen voimaansaattamisesta

Helsingissä 20 päivänä tammikuuta 1992 tehty Suomen tasavallan ja Venäjän federaation välinen sopimus suhteiden perusteista, jonka eduskunta on hyväksynyt 22 päivänä toukokuuta 1992 ja jonka tasavallan presidentti on ratifioinut 26 päivänä kesäkuuta 1992 ja jota koskevat ratifioimiskirjat on vaihdettu 11 päivänä heinäkuuta 1992, on voimassa 11 päivästä heinäkuuta 1992 niin kuin siitä on sovittu.


Asiassa on kuitenkin vielä kummempi juttu...

"Euroopan Unioniin liityttäessä Suomi vakuutti EU:lle, että Suomi on liittymisehtojen mukaisesti irtisanonut kaikki kansainväliset sopimukset. Siis myös 20.1.1992 allekirjoitetun naapuruussopimuksen. Tämä ei pidä paikkaansa. Suomi ei ole irtisanonut k.o. sopimusta, vaan on pettänyt näin sekä EU:ta että Venäjää."

Lähde: (Jorma Jaakkola)

Mistä seuraa, että...

"Koska Suomella on ollut voimassaoleva valtiosopimus – jota ei ole irtisanottu – Venäjän kanssa ennen EU:n kanssa solmimiaan sopimuksia, voi EU tämän perusteella pidättäytyä noudattamasta Suomen kanssa tekemiään sopimuksia laittomina, ja voi laillisesti pidättäytyä antamasta mitään apua mahdollisen konfliktin tullen."

Tämä sopimuskonflikti voi todella jättää Suomen tyhjän päälle ja samalla Suomen "hivuttaminen kohti NATO:a" on tapahtunut ilman laillisia valtuutuksia tai kansan antamaa mandaattia. Yksipuoleinen sopimusten rikkominen kaikkialle voi siis lyödä vielä pahasti suomalaisten näpeille.

Asiasta on puhuttu myös valtamediassa. YLE nosti olemassa olevan sopimusristiriidan esille tasan viisi vuotta sitten 28.6.2007, jolloin oikeusoppineet ihmettelivät ääneen Suomen kaksinaamaisuutta turvallisuuspolitiikassaan.

– Siinä on aivan selvästi Venäjän federaation turvallisuuteen tähtääviä elementtejä kuten YYA-sopimuksessa. Eli se varmasti mutkistaa neuvotteluja monilla tavoin, arvioi valtiosääntöoikeuden professori Saraviita YLE:n haastattelussa tuolloin.

Asiantuntijat: Valtiosopimus Venäjän kanssa hankaloittaa mahdollista Nato-jäsenyyttä

 

Turjalainen arvostelee Suomen hivutusta kohti NATO:a

"Suomi on käytännössä jo enimmäkseen NATO-maa. Olemme mukana neljässä viidestä NATOn yhteistoiminta-pilarista, jotka ovat; seurantajäsenyys (oikeus osallistua NATO:n yleisiin kokouksiin seurantajäsenenä), rauhankumppanuus (Venäjäkin mukana), kriisinhallinta (yhteiset rauhanturva-operaatiot), NATO:n nopean toiminnan joukot ja yhteinen puolustus. Siksi kutsunkin Suomea 4/5 NATO-maaksi."

Seurauksena päättelen:

"Kinkkistä tilannetta on ehkä yritetty ratkaista ajan myötä tällä pelillä. Pinnan alla on edetty vaiheeseen, jossa jo ollaan 4/5 Natotettuja. Samaan aikaan julkista keskustelua käydään NATO:sta, vaikka asia on jo ratkaistu – ja kansan mielipiteellä ei ole mitään arvoa, koska jännitteet ovat tulleet niin suuriksi, että asiasta voidaan vain neuvotella maan johdon tasolla.

Ja lopullista NATO:n täysjäsenyyttä ei voida ilmeisesti tehdä ilman, että ollaan Venäjän kanssa uhkatilanteessa tai neuvotellaan heidän kanssa jotain muuta. Ei näytä todennäköiseltä. Ja jos NATO-jäsenyyteen mennään, se nostaa riskejä erittäin paljon – ainakin näyttäisi tämänhetkisten keskustelujen perusteella siltä maallikolle."


Lue lisää:

 

Keskustelua, lisätietoa aiheesta:

 

Toimitus @ 29.6.2012 13:58