KOTIMAAN UUTISET
Tänään on tiistai, 28. heinäkuuta 2015. Sivu on ladattu klo 13:21

Ensimmäinen uutisvuosi takana - avusta Verkkomediaa jatkamaan!

Yli 3 500 artikkelia ja facebook-ystävää, yli miljoona lukijaa ja lähes seitsemän miljoonaa lukukertaa... Vuoden aikana olemme kasvaneet Suomen johtavaksi kansalaismediaksi mainostamatta eurollakaan – Verkkomediasta on tullut ilmiö – kovan ja pyyteettömän työskentelyn tuloksena.

28.5.2012, Verkkomedia.org
Otamme vastaan lahjoituksia Verkkomedian lukijoilta

 

Mikä on Verkkomedia.org?

Me olemme kansalaismediaa toteuttava tiedotusväline, avoin uutispalvelu ja kansalaisfoorumi. Verkkomedia.org ei ole yhdistys, se ei ole yhtiö eikä yksityinen henkilö. Me olemme uutisia tuottava kansalaistoimittajien vapaa kerho, jonka ylläpitämän nettiuutispalvelun tehtävänä on päätoimittaja Janus Putkosen ohjauksessa välittää suomalaisille riippumattomasti ajankohtaisia uutisia sekä kertoa siitä mistä valtamediat vaikenevat.

Me olemme hallintoneuvostojen ohjaaman journalismin julkinen haastaja ja Suomen johtava vaihtoehtomedian toimija. Verkkomedia on valtamedian vahtikoira, uuden näkemyksen äänitorvi ja tulevaisuuden mediaympäristön rakentaja. Yhteensä meitä on parisenkymmentä sivustolle tuotetun sisällön takana.

Verkkomedia on vapaaehtoisten lahjoittajien rahoittama ja aktiivisten ystävysten talkootyöllä perustama sekä ylläpitämä – meillä ei ole johtokuntaa, hallitusta, liiketoimintaa eikä työnohjausta – me olemme uutisia tarjoava verkosto ajassa, emme niinkään paikassa. Me olemme vallitsevan maailmantilanteen tietouden välittäjiä, tarkkailijoita, historian kirjoittajia ja verkossa kulkevan tiedon tulkitsijoita.

Yhdessä me olemme "uuden näkemyksen" peili – ilman yhteistä uskonnollista tai poliittista vakaumusta. Tarkoituksenamme on kertoa suomeksi ja suomalaisille se, mikä muuten jäisi kenties huomaamatta tai kotimaisella kielellä ymmärtämättä.

Tavoitteemme on herättää kriittistä keskustelua, avustaa suomalaisia heräämisessä, vahvistaa kansalaisaktivismia, verkostoida samankaltaisesti ajattelevia ja käsitellä ajankohtaisia asioita ilman tiedon viihteellistämistä tai sitä hallitsevaa uutisagendaa. Me varoitamme kansakuntaa uhista ja vinkkaamme sitä mahdollisuuksista. 

Esitämme kysymyksiä ja vaadimme vastauksia.

 

Ensimmäinen vuosi uutisia takana

Me olemme tehneet vuoden pyyteetöntä työtä. Toisiltamme mitään vaatimatta, seitsemän päivää viikossa, lähes ympäri vuorokauden. 365 päivää – ilman juhlapyhiä tai uutiskatkoja – tuottaen keskimäärin 10 uutisartikkelia päivässä, yhteisömme hyödyksi, sinun iloksesi, ja tietenkin Suomen puolesta.

Parhaimmillaan olemme nousseet Suomen 150 suositumman nettisivuston joukkoon ja keränneet valtavia lukijamääriä vaihtoehtoisen uutismedian pariin. Verkkomediasta on tullut Suomessa ilmiö – parjattu ja rakastettu – vaikka emme ole mainostaneet toimintaa eurollakaan kuluneen vuoden aikana. Tuloksemme lyö silti laudalta monet isollakin rahalla tuotetut lanseeraukset.
 

Ensimmäinen Verkkomedia.org toimintavuosi:

  • Yli 1 000 000 yksilöityä kävijää
  • Yli 2 500 000 käyntikertaa
  • Yli 6 500 000 lukukertaa
  • Noin 60% kerran lukeneista palaa Verkkomedian sivuille
  • Sivustolla vietetään keskimäärin 3 minuuttia 30 sekunttia


Mutta kuten helposti menestyessä käy, siinä missä meitä yhä enemmän arvostetaan, meitä myös vihataan, koska me olemme äänekkäitä, harvinaisia, persoonallisia ja rohkeita... Mutta ennen kaikkea, koska me olemme riippumattomia – ja siksi pelottavia. Käytämme empimättä oikeutta sananvapauteen, mutta vastuullisuuden osoituksena mainittakoon, ettei Verkkomediaa vastaan ole nostettu ainuttakaan herjaus-, loukkaus- tai rikoskannetta. Meiltä ei ole vaadittu lausuntoa Julkisen Sanan Neuvostoon.

- Vapaus ei siis tarkoita vastuuttomuutta.

"Uusi Näkemys" valtaa siis alaa vihdoin Suomessakin. Moni on jo "herännyt" ja yhä useampi "heräilee", mutta siitä huolimatta valtaosa "nukkuu" vielä sikeästi. Meidän on jatkettava työtä ja ravisteltava kansaa hereille. Jokainen herää tavallaan ja ajallaan, siksi uutisten pitää jatkua, suomeksi ja suomalaisille – päivästä toiseen – katkeamattomana virtana, sillä jokainen haasteellinen uutinen auttaa aina jotakuta havahtumaan, helpottaa ymmärtämään tai antaa lisää sitä "uutta näkemystä"

Verkkomedia: "Rohkeasti ajattelevien uutispalvelu".

 

Lahjoituksia vastaanotetaan

Haluamme pitää palvelun maksuttomana. Oletko tyytyväinen kokemaasi, lukemaasi ja näkemääsi? Haluatko uutispalvelumme jatkuvan, kehittyvän, ja kenties voisit osallistua kulujen kattamiseen? Onko sinulla mahdollisuuksia, vaikka nimellisellä summalla, auttaa Verkkomediaa säilymään ja kehittymään – tai heittää kerralla sellainen potti, jolla hankitaan vaikka uusi nettisovellus tai laitehärveli kaikkien lukijoiden hyödyksi?

Kiitos tuesta!

 

Lahjoitustili:

Aktia-pankki
Saaja: Janus Putkonen
Tilinumero: 405576-23153
IBAN: FI71 4055 7620 0031 53
BIC: HELSFIHH

 

Huom!

Mikäli haluatte korvamerkitä lahjoituksen johonkin tiettyyn käyttötarkoitukseen, laittakaa viesti pankkisiirron viestikenttään – ja toivettanne kunnioitetaan. Jos haluatte osoittaa summan erityisesti jollekin Verkkomedian sisältöä tuottavalle henkilölle, tämäkin huomioidaan.

Tiedoksenne: Verkkomedian perustaja, vastaava päätoimittaja ja sivuston vakinainen ylläpitäjä Janus Putkonen on muuttanut huhtikuussa 2012 asumaan pysyvästi Thaimaahan, jossa hänellä on koti ja perhettä sekä Verkkomedian toimitustyötä palvelevat toimistotilat. Ulkomailla työskentely ja asuminen mahdollistaa Verkkomedian lahjoitusten vastaanottamisen asuinmaassa vallitsevan lainsäädännön mukaan.

Verkkomedia on vastaanottanut muutamista tukituotteista tilisiirtoja, ja luvatut tukituotteet toimitetaan tukijoille heti kun asia saadaan aikaiseksi. Olette ensimmäisenä jonossa!!! Olemme pahoillamme toimitusten viivästymisestä – kuten huomaatte, Verkkomedian tukituotteita ei markkinoida toistaiseksi, mutta ainakin luvatut ja maksetut tuotteet teetetään ja toimitetaan eteenpäin. 

Risut ja ruusut: janus.putkonen@verkkomedia.org

 

***
 

Liiteosa: 

Mutta kuka olet, Janus Putkonen? 

Toimistotyö rullaa hyvin – on tietokoneet, kaapelitelevisio ja monet uutismonitorit ympärilläni. Silmissä on eloisa ja pieni keski-thaimaalainen katukuva. Toimiston yhteydessä sijaitsee tarvitsemamme – kotimme ja tyttöystäväni kauneushoitola. Neljävuotias tyttäreni lähti juuri reippaana koulu-univormussa kouluun, jossa hän on toisella vuosiluokalla. Saan työskennellä täysin rauhassa – tauotta koko valveillaoloaikani – seurata maailmantilanteen kehittymistä ja välittää tietoa Verkkomedian lukijoille.

(Toki jos joku Thaimaassa ja täälläpäin liikkuu, ja haluaa tulla tervehtimään – ajatuksia vaihtelemaan pääkallopaikalle – ovet ovat meillä aina avoinna rakkaille maanmiehille!)

Olen jättäytynyt rohkeasti mahdollisten lahjoitusten varaan, mutta luotan siihen, että Verkkomedian olemassaoloa arvostetaan, jotta saan jatkaa työn parissa edelleen. Palvelinlaskut, nettiyhteydet, vuokrat, ruoka... Päätös on sinun – Verkkomedian lisäksi en ehtisi muuta tekemään, saati kehittämään tai parantamaan palveluitamme.

Kulunut vuosi onkin tullut työskenneltyä lähes tauotta, "huh, huh!" Verkkomediaa lukeneet tietävät, etten ole kuluneen vuoden aikana itsestäni juuri meteliä pitänyt, vaikka parin tuhannen artikkelin verran uutismeteliä – kylläkin! ;) Kai se onkin aika hiukan avautua, ja kertoa myös itsestänikin? Vähenisi ehkä samalla eri foorumeissa vellovat huhut... Mutta älkää huoliko, en aio ottaa tätä tavaksi.
 

FAKTALAATIKKO:

Nimi: Janus Kostia Putkonen, päätoimittaja ja perustaja, Verkkomedia.org
Syntymäaika ja paikka: 16.11.1974, Helsinki
Koulutus, ammattitaito: Maatilatyöntekijä, ravintoloitsija, ajoneuvomekaanikko, teatteriohjaaja ja -käsikirjoittaja, lavastaja, toimittaja, yrittäjä
Sotilasarvo: Alikersantti, Kaartin SPOL
Kielitaito: Englanti, Ruotsi (nik noi thai)
Parisuhde: Vaikeasti selitettävässä parisuhteessa
Perhe: Isä; Marko Putkonen, oopperalaulaja, äiti; Tuovi Putkonen, YLE:n toimittaja ja Porvoon Teatterin johtaja, siskot; Krista Putkonen-Örn, näyttelijä, Esma Putkonen, ratsastuksen opettaja.
Kaksi tytärtä: Ananya s. 2007 (Thaimaa) ja Athina s. 2000 (Suomi)
Nykyinen asuinpaikkakunta: Nakhon Sawan, Keski-Thaimaa
Motto: "Kahdesta vaihtoehdosta valitse aina rohkein" 
Esikuvani: Marsalkka Mannerheim
Fanitan: Alex Jones, Paleface, David Icke, Maria  

Email: janus.putkonen@verkkomedia.org

En kuulu kirkkoon, mutta jos jotain uskontoa erityisesti kunnioitan, se on budhan uskonto, mutta käytännössä olen ateisti. En ole kuulunut mihinkään poliittiseen puolueeseen, mutta tunnen sympatiaa IPU:n ja PS:n suuntaan. Jos Talousdemokraatit (TD) olisi puolue, hankkisin puoluejäsenyyden. En ole ollut ehdolla politiikkaan, vaikka joskus onkin pyydetty. 

Synnyin Helsingissä, mutta kasvoin lapsuuteni Loviisassa, jossa kävin ammattikoulun. Tämän jälkeen muutin Helsinkiin, jossa kävin armeijan. Sitten alkoi lähes kymmenen vuotta kestänyt maatalon isännyys Pohjois-Sarvilahden kartanossa, jossa tyttäreni Athina syntyi avoliiton aikana. Noina vuosina osallistuin usein vapaaehtoiseen maanpuolustukseen hankkien eri aselajien koulutuksia. Tein myös useita teatteriohjauksia ja teatterikäsikirjoituksia.

Minua on aina kiehtonut mystiikka, historia, geopolitiikka, strategia, massapsykologia, sotahistoria ja yhteiskuntatieteet. Saksanpaimenkoirien kasvatus ja kouluttaminen on ollut yksi lempiharrastuksistani. Taiteilijaperheen poikana monikulttuurisuus ja taiteelliset elämykset ovat olleet pysyvä osa elämääni. Lapsuudenkotini maalla isossa talossa on vahva tukijalka edelleen, ja vanhempani ovat hyväsydämisiä ja viisaita. Olen saanut vapaan ja hyvän kasvatuksen. Urheilua ei meillä juuri harrastettu, paitsi hevostoiminnan kautta – minullakin on ollut useampi ravi- ja ratsuhevonen. 

Olen elämässäni joutunut usein ns. "poliisien kanssa tekemisiin", mutta toisaalta, olen täydennyspoliisissa ohjastanut poliisiautoa omissa poliisihaalareissakin. Koulut selvitin vain vaivoin, eivätkä peruskoulun ahtaat normit sopineet. Jälki-istuntoja ja kaikenlaista mukavaa, monipuolista... Olen ottanut monet opit elämästä vähän turhankin kantapään kautta: Rohkeutta kun on riittänyt jo moniin koitoksiin.

Tärkeimmät opit olen saanut maanpuolustuksen ja teatterityön parista, jossa olen viihtynyt vuodesta 1996. Tuona aikana olen kirjoittanut ja ohjannut pitkälle toistakymmentä teosta. Kymmenissä tuotannoissa Porvoon Teatterissa olen toiminut erilaisissa tehtävissä. Ohjaaminen ja käsikirjoittaminen oli pitkään pääasiallinen leipälajini, ja viimeksi keväällä 2012 on esitetty kaksi ohjaamaani tai kirjoittamaani teatteriteosta Porvoossa – komedia ja lastennäytelmä.

Suurin haasteeni teatterinäyttämöillä on ollut "Kollaa Kestää! – Talvisota 70 vuotta" vuonna 2010 sekä useat kesäteatterit. Muita suuria haasteita elämässä on ollut neljän vuoden ravintolointi Svartholman merilinnoituksessa Loviisassa sekä kartanon isäntähommat Sarvilahdessa. Opettavaisin koettelemukseni on ollut Thaimaan suuret mielenosoitukset ja lentokenttien valtaus loppuvuonna 2008. Tuolloin vietin 10 vuorokautta vallatuilla lentokentilä todistamassa tapahtumia. Viimeiset viisikuusi vuotta olen sukkuloinut Suomen ja Thaimaan väliä. 

Mitä tulee omaan "heräämiseeni", taidankin olla yksi aikamme pioneereista. Lopullinen heräämiseni tapahtui siis vuonna 1995 "Pasilan Pommiksi" kutsutun tapahtuman yhteydessä. Taisin myös olla yksi ensimmäisistä "9/11 truthereista" Suomessa. Muistan kun sen aikaiselle avovaimolleni kiehuin kotisohvalla, kun toinen WTC-torneista oli vielä pystyssä, että "Nyt haiskahtaa ja pahasti..." Verkkomedian aika koitti kuitenkin vasta vuoden 2009 jälkeen, jolloin ymmärsin Gazan sodan aikana millaisessa mediapimennossa suomalaiset elävät. Kului kaksi vuotta, ja syttyi Libyan sota – saapui 11.3.2011... Enää ei voinut pysyä hiljaa: Lähi-itä on räjähtämässä...

Verkkomedian perustin siis parin vuoden harkinnan jälkeen, sopivasti kävikin, että vanha ystäväni Viki kertoi osaavansa homman, ja hän oli myös valmis tekemään taksvärkkiä yhteiseen hyvään. Tässä sitä ollaan, ja Vikin luoma työkalu on tehnyt enemmän kuin hyvän päivätyön uutispalvelumme toimivana alustana!

Olen erittäin huolissani unelmasta nimeltä Suomi. Me emme saa enää katsoa hiljaa sivusta, kun ahneet valtapelurit imevät sitä kuiviin. Meidän on yhdistyttävä Suomen puolesta. Lähestyvä Lähi-idän suursota ja valtaliiton kiristyvä ote länsimaiden kansoista pakottaa meidät taistelemaan oikeuksien ja vapauksien puolesta. Elämämme tarkoitus on oppiminen, mutta kuinka voisimme ottaa opiksemme, jos asiat vaietaan ja historiaa vääristellään vain harvojen eduksi?

 

Kiitos!

Erityiskiitos Verkkomedian ylläpitäjälle ja koodaajalle: Victor Lausas, Lausas Network

Toimittajat: Olli Kingelin, Riikka Söyring, Heikki Sipilä, Seppo KJ Utria, Jukka J. Rintala

Toimitussihteerit: Vesa Raiskila, Mika Kortesalo

Graafikko: Miko Salomaa

... Ja mainiten vielä heitä, joita ilman syystä tai toisesta ei olisi syntynyt tai kasvanut "ilmiötä nimeltä Verkkomedia" ;)

Christer Bomberg, Anne Ratia, Vesa Iitti, Karin Ramsay, Pertti Elvilä, Paavo Ylikulju, Maria Lindquist, Seppo KJ Utria, Olli Reini, Heikki Sipilä, Vesa Raiskila, Matti-Jussi Rautanen, Riikka Mustakallio, Rebecca Viitala, Martin Glantz, Pekka Konu, Patrik Lindgren, Johnny Loikkanen, Harri Ahvenainen, Ville Päivinen, Markku "Make" Hyvärinen ja "Vääpeli".

- Kiitos Verkkomedian artikkeleita tuottaneille, kirjoittaneille, niihin osallistuneille, ja kaikille eteenpäin välittäneille – kunnia ja kiitos onnistumisesta kuuluu jokaiselle!

Janus Putkonen @ 28.5.2012 5:42