KOTIMAAN UUTISET
Tänään on lauantai, 19. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 7:38

Ulkoministeri: 'Suomen NATO-asema vahvistuu - kriittistä keskustelua ei käydä'

Ulkoministeri Tuomioja osallistuu presidentin johdolla NATO-kokoukseen Chicagossa, jossa mielenosoitukset johtivat poliisiväkivaltaan ja pidätyksiin. Suomi on lupautunut maksamaan NATO:lle kymmenien miljoonien eurojen avustukset ja asemamme sotilasliitossa vahvistuu. On aika esittää ankaraa kritiikkiä!

Uutinen ja pääkirjoitus: Janus Putkonen, päätoimittaja
21.5.2012, Verkkomedia.org

 

Ulkoministeri: 'Suomen NATO-asema vahvistuu – kriittistä keskustelua ei käydä'

Helsingin Sanomat kirjoittaa 21.5. varsin ylpeään sävyyn, kuinka Suomi on 12 muun maan kanssa "valikoitunut" istumaan maanantaina Chicagossa NATO:n kumppanuuskokouksessa. Ministeri Erkki Tuomioja säestää Suomen myönteistä NATO-suhtautumista ja toteaa, "ettei Suomessa ole ollut samanlaista kriittistä keskustelua Afganistan-osallistumisesta kuin monissa muissa maissa"

On heti alkuun todettava, että ministeri Tuomiojan lausunto on suoranainen loukkaus Suomen rauhanpuolustajia, järjestöjä ja tuhansia yksittäisiä kansalaisia kohtaan, jotka päivittäin esittävät argumentteja ja käyvät kriittistä keskustelua Suomen ulkopoliittisista linjauksista.

Mutta miten kriittistä keskustelua julkisuudessa voi edes käydä, kun NATO-keskustelua vältetään kaikissa vaalikeskusteluissa ja lisäksi Suomen valtamedian päätoimittajat, yksi toisensa jälkeen, ovat avoimesti myöntäneet tiedotusvälineidensä myönteiset NATO-kannat? Kriittistä keskustelua on, paljonkin, ja olisi paljon enemmän, jos sille annettaisiin mediassa palstatilaa tai lähetysaikaa.

Poikkeuksetta jokainen asiasta tehty mielipidetutkimus on osoittanut lähes koko Suomen kansan suhtautuvan täysin tai melko kielteisesti Suomen NATO-jäsenyyteen sekä osallistumiseen läntisen sotilasliiton sotaoperaatioissa. Kriittisen Suomen kansan enemmistön mielipidettä ei kuitenkaan haluta kuulla Chicagossa.
 

Muistutetaanpa nyt tässä yhteydessä EVA:n raportista:

(Terveiset toimittaja Riikka Söyringiltä)

NATO-jäsenyys ei innosta suomalaisia (s. 70). Ainoastaan yksi seitsemästä (14 %) liputtaa jäsenyyden puolesta ja selkeä, kahden kolmasosan (65 %) enemmistö vastustaa sitä. Tulos merkitsee muutosta Nato-kielteisempään suuntaan. Nato-vastustus yhdistää pitkälle menevästi kaikkia ryhmiä, jopa kokoomuslaiset ovat NATO-vastaisia.

Enemmistön (55 %) mielestä Suomen on kaikissa oloissa kyettävä vastaamaan itse turvallisuudestaan. Suomalaiset eivät missään vaiheessa ole hyväksyneet Yhdysvaltain toimia maailmanpolitiikassa vuoden 2001 jälkeen. Edelleen lähes kaksi kolmesta (63 %) torjuu teesin, jonka mukaan Yhdysvallat toimii maailmanpolitiikassa oikein ja ansaitsee suomalaistenkin tuen (s. 6970).

Lähde: http://www.eva.fi/wp-content/uploads/2012/03/EU-VAI-EI.pdf

 

Alkavan kokouksen alla maanantaina Venäjä esitti kriittisen huolestuneisuutensa USA:n vahvistuvasta sotilaallisesta läsnäolosta Afganistanissa. Suomi on siis omalta osaltaan tämänkin kasvavan naapurimaamme huolen kohteena, kuten kaikki muutkin jotka Afganistanin varustamista tukevat ja sitä kustantavat.

 

 Chigacon poliisi hiljensi NATO-kritiikin sunnuntaina 20.5.2012

 

NATO-kokouksessa USA:n kansalaisten esittämä kritiikki hiljennettiin kovaotteisesti. Samaan aikaan kymmenet Chicagoon kerääntyneet sotaveteraanit luovuttivat Irakissa ja Afganistanissa ansaitsemansa urhoollisuusmitalit vastalauseena valheellisille sodille, ja marssi NATO:n toimia vastaan keräsi tuhansia osallistujia.

Poliisi kuitenkin hiljensi huutelijat ja 45 mielenosoittajan kerrotaan joutuneen pidätetyksi. Kymmeniä loukkaantui poliisiväkivallan tuloksena. Tämäkö on Suomen mielestä hyväksyttävää toimintaa NATO-operaatioita johtavalta maalta? Virallista vastalausetta emme ainakaan ole kuulleet. 
 

CNN:n toimittajakin oli kauhuissaan poliisiväkivallasta: 'Ansaitseeko kukaan tällaista!": 

 

Suomelle tulossa kymmenien miljoonien vuosilasku myös vuoden 2014 jälkeen

Mutta Suomi ei esitä vastalausettaan. Päinvastoin, Helsingin Sanomien uutisoimien tietojen mukaan Suomi tulee jatkamaan Afganistan-sotaoperaatiota ja tukee turvallisuusoperaatiota vuosittain 6 miljoonalla eurolla vuoden 2014 jälkeen. Lisäksi Suomi antaa 30 miljoonaa euroa Afganistanin tukikassaan. Suomen osallistuminen perustellaan tulevaisuudessa NATO:n "seuraajamission" antamilla suuntaviivoilla.

Tämä siis tarkoittaa käytännössä vuotuista 36 miljoonan euron peruslaskua veronmaksajille, jonka päälle tulevat kaikki erityisoperaatioiden ja omien joukkojemme toiminnasta koituvat sekä karkealta arvolta useiden kymmenien miljoonien eurojen kulut. Yhteislasku Afganistanista nouseekin siis pitkälle yli 50 miljoonaa euroon vuodessa, siis myös vuoden 2014 jälkeen, ja toistaiseksi määrittelemättömään tulevaisuuteen saakka.

Kuten Tuomioja sen itse Helsingin Sanomille sanookin, "me olemme antajia, emmekä vain hakemassa jotain Natolta." Ministeri viittaa haastattelussa siihen, että "vuonna 2014 voi olla joku uusi maa, johon ollaan menossa NATO-operaatiolla." - Siis mitä?

 

Kysymys kuuluu, mitä Suomi sitten voisi olla "vain hakemassa Natolta?" 

Venäjä ilmaisi sunnuntaina erityisen huolestuneisuuden Iranin ja Syyrian sodanuhan kasvusta ja viittasi länsivaltojen yltyneisiin sota-aikeisiin koko Lähi-idän alueella. Nämä ovat sotilaallisia aikeita, joita Venäjä ja Kiina vastustavat erittäin kiihkeästi. Lausunto annettiin ulkoministeriön toimesta välittömästi Washingtonissa päättyneen G8-kokouksen jälkeen, joka nostaa sen painoarvoa entisestään.

Pääministeri Medvedev varoitti perjantaina alueellisten operaatioiden saattavan laajeta "täysimittaisiksi sodiksi" ja tämä varoitus koski myös mahdollista ydinsotaa. USA:n kongressi teki perjantaina merkittävän Iranin sotaa kannattavan lakivaatimuksen, jonka arvioidaan ennalta vesittäneen tulevat Iran-neuvottelut ja avaavan USA:n kohti sotaa Lähi-idässä. Venäjän presidentti jättikin osallistumatta viikonlopun G8-kokoukseen, ja tätä pidetään asiantuntijoiden keskuudessa merkkinä erittäin huonoista suhteista länsiliittouman ja Venäjän välillä.

- Hakeeko Suomi nyt turvaa NATO:sta?

Olen vakuuttunut siitä, että jos kerrankin Suomen kansalta kysyttäisiin mielipidettä, muut suomalaiset itseni tavoin antaisivat avoimen tuen ja samalla nukkuisivat yönsä paljon rauhallisemmin, jos presidentti Niinistö ja ulkoministeri Tuomioja olisivat tänään neuvottelemassa Chicagon NATO-kokouksen sijasta Moskovassa lähialuettamme koskevista kysymyksistä, hakien edelleen vahvistuvaa yhteistyötä.

- Venäjä ei Chicagon kokoukseen osallistu.

Kysymys Itämeren laivaston ja Pietarin alueen turvallisuuden säilymisestä on oleellisesti ja historiallisesti myös Suomen vastuulla. Ulkoministerin mainostama "vahvistunut NATO-suhde" nähdään siis kriittisessä kansalaiskeskustelussa hyvinkin perustellusti vaarallisena turvallisuusuhkana koko maamme tulevaisuudelle.

- On aika lisäkritiikille, koska sitähän ei ministerin mukaan Suomessa käydä!

 

"Informaatiosotaa? Ensimmäinen täyslaidallinen kritiikkiä Afganistan-operaatiosta, olkaa hyvä!"

Se, että ministeri Tuomioja sanoo, etteikö Suomessa harjoiteta Afganistan-krittiikkiä, on kerrassaan käsittämätön lausunto, sillä jo vuosikymmenen ajan tuhannet kriittiset kansalaiset ovat kovin sanoin kritisoineet Suomen osallistumista "terrorismin vastaiseen sotaan" ja Afganistan-operaatioihin. Se, ettei valtamedia käsittele tai suostu julkaisemaan kriittisiä puheenvuoroja ei siis tarkoita, etteikö asiasta käytäisi jatkuvaa keskustelua. Tämän keskustelun kuulematta jättäminen on ylimielistä ja loukkaavaa.

Afganistan-operaatiota perusteltiin terrorismin vastaisella sodalla ja niin tapahtui myös Suomessa. Osama bin Laden syyllistettiin syyskuun 11:nnen terrori-iskuihin New Yorkissa ja Washingtonissa, ja Afganistanin Taleban-liikkeen väitettiin antaneen kansainvälisille terroristeille turvapaikan sekä al-Qaidan toiminnalle tukikohdan. On siis kiistaton tosiasia, että "terrorismin vastaisen sodan" nimissä myös Suomi vedettiin mukaan Afganistanin miehitykseen, joka jatkuu edelleen verisenä taisteluna maassa vallasta suistettua Taliban-liikettä vastaan.

Mitään todisteita Talibanin syyllisyydestä 9/11-operaatioihin, saati Osama Bin Ladenin itsensä osallisuudesta syyskuun 2001 tapahtumiin, ei kuitenkaan ole koskaan esitetty. Tämän johdosta USA:n liittovaltion viranomaiset eivät myöskään esittäneet virallista etsintäkuulutusta Osama bin Ladenista liittyen 9/11-päivän tapahtumiin. Päinvastoin, tapahtumat syyskuussa 2001 ovat edelleen selvittämättä, ja sadat insinöörit ja arkkitehdit väittävät tieteellisten todisteiden perusteella, että syyskuun 11:ntenä kolme WTC-pilvenpiirtäjää tuhottiin hallitusti räjähtein. Termiitti-räjähteiden käyttö rakennusten sorruttamisessa on todistettu laboratoriotutkimuksissa.

 

Rakenneräjäytyksien todistekuvia on tuhansia, ja tässä termiitti-räjähteen käyttöjälkiä WTC-raunioissa. Kun puhutaan Afganistanista, eikä pitäisi puhua myös sodan syistä ja etsiä vastaantuleviin kysymyksiin myös vastauksia? 

 

Esitettyä todisteaineistoa eivät kuitenkaan käsittele valtamedia, poliitikot eivätkä viralliset tapahtumaselvitykset, jotka väittävät edelleen lentokoneiden aiheuttamien tulipalojen sorruttaneen kolme teräksistä pilvenpiirtäjää, joista vieläpä vain kahteen osui lentokone. (WTC7 yksinkertaisesti sortui "vapaapudotuksen kiihtyvyydellä" ja kovien paukahdusten siivittämänä useita tunteja WTC1- ja WTC2-tornien jälkeen.)

Kiistattomien todisteiden valossa väitetysti Aghanistanistanin Tora Bora -vuoren uumenista käsin operoineet terroristit eivät olisi mitenkään voineet suorittaa kuukausien mittaista räjähdeasennustyötä ja aiheuttaa yli 3000 ihmisen kuolemaa New Yorkissa, Washingtonissa ja Pennsylvaniassa, kuten virallinen selvitys yhä edelleen väittää. Tämä on aitoa kritiikkiä, jota myös päättäjien pitää pysähtyä kuuntelemaan.

Mutta – tänään vuonna 2012 ei kuitenkaan puhuta enää Afganistanin operaatiossa terroristeista tai "terrorismin vastaisesta sodasta", vaikka vihollisena on edelleen tuo samainen 9/11-syytösten keskipisteeseen joutunut Taliban-liike.

 

Vyörytetään linjoja: "Ministeri Tuomioja perusteleekin nyt Suomen osallistumisen Afganistanin miehitykseen "naisten oikeuksilla"!

Tämä hätkäyttää ja saa sotilastieteisiin perehtyneen toimittajan äimistymään. Eikö nyt kenestä tahansa ainakin 40 000 siviiliuhria aiheuttanutta Afganistanin sotaa, jonka uhreista suurin osa on naisia, lapsia ja vanhuksia, tunnnu hiukan erikoiselta perustella "naisten oikeuksilla?" – Ei hyvää päivää.

Kuka "älypää" tämän Suomen strategisen linjauksen on kehittänyt? Täytyy mainita, että jos Suomen käymä sota Afganistanissa jotenkin liittyisi "naisten oikeuksiin", suosittelenkin sotilasuraa aivan jokaiselle, sillä tämän perusteella Suomi ei tule Keski-Aasiasta vetäytymään tulevaisuudessakaan, ja voidaankin päinvastoin olettaa Suomen armeijan laajentavan sotaa ehkä 95% maailmasta vastaan.

Ensimmäisenä suomalaispanssareiden invaasion kohteena ovatkin varmasti Baltian maat, jossa ihmiskaupan kohteena oleva naisväestö on tunnetusti erittäin surkeassa ja kaikkein epäinhimmillisimmässä asemassa. Kenties Hornetit voivatkin uusin jenkkiohjuksin yltää jo vaikkapa Amsterdamin punaisten lyhtyjen kujalle ja myös Pietarin yöelämään? Kaukoiskut voidaan ulottaa suomalaistenkin suosimiin kaukomaiden lomakohteisiin... – Siis vai "naisten oikeudet", herra ulkoministeri?

- Mitä jos kuitenkin katsottaisiin se "terroristikortti" uudestaan lävitse?

 

Amsterdamissa olisikin runsaasti Suomen armeijalle vapautettavia "häkkilintuja" tämän uuden "naisten oikeuksia" puolustavan sotilasdoktriinin myötä. Yltävätkö Hornettien uudet risteilyohjukset Damiin saakka – ja pysyvätkö jalkaväkikomppaniamme kurissa? Siinä onkin ankaria kysymyksiä doktriinia toteuttavalle pääesikunnallemme.

 

Toinen täyslaidallinen: "Huumeet, CIA, Kosovo ja Afganistan"

Seuraava pitkä luku Afganistan-kritiikissä on kansainvälinen huumekauppa, jota kerrassaan massiivisin todistein johdetaan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n toimesta, ja useiden valtioiden salaiset palvelut pyörittävät tätä miljardien arvoisen pimeän rahan tulonlähdettä.

Huumetuotanto onkin noussut Afganistanissa ennätystasolle sen jälkeen, kun huumeiden kasvatuksen lähes kitkeneet Talibanit syöstiin vallasta. Keski-Aasian maiden rajaviranomaiset ovatkin antaneet useissa yhteyksissä virallisia todisteaineistoja USA:n sotilaskoneiden käytöstä huumesalakuljetuksessa, jotka myös tuhansin todistein lennätetään pääasiassa Kosovossa sijaitsevaan lentotukikohtaan, jonka tiedetään olevan Euroopan huumekaupan, asekaupan ja ihmiskaupan keskus. Suomi onkin läsnä molemmissa maissa NATO-operaatioillaan.

 

Oopiumintuotantoa turvataan maailman voimmakkaimmalla NATO-armeijalla?

 

Vuosia vaihtoehtomedioissa liikkuneet tiedot vahvisti osaltaan henkilökohtaisesti Verkkomedian allekirjoittaneelle toimittajalle Afganistanissa ja Bosniassa useita vuosia palvellut eversti evp, joka keskustellessamme aiheesta pariin otteeseen nyrkkiä pöytään takoen vaati, että Suomen tulee välittömästi lopettaa Afganistan-huumeoperaatio ja joukkomme tulisi kotiuttaa likaisesta sodasta.

Everstin omien sanojen mukaan USA:n huumeoperaatiot ovat yleisesti upseerikunnan tiedossa myös Suomen pääesikunnassa ja kansainvälisten joukkojen esikunnissa. Kysytäänpä suoraan, onko näin asian laita myös ulkoministeriössä?

Kaikesta todistemateriaalista huolimatta, jonka kuka tahansa voi lueskella hakusanoilla netistä, lähes ainoastaan riippumaton media julkaisee ja käsittelee näitä tietoja. Tilanne on kestämätön. Perustellun kritiikin ohittamisen myötä äänenpainot tulevat jatkossa ainoastaan kovenemaan. 

(Toim. huom. Tämän artikkelin kommenttiosastolla olen valmis antamaan lähdeaineistot ja näytöt kaikelle yllä kirjoitetuille väittämille sekä vastaan pyydettyihin lisäkysymyksiin, mutta suosittelen lukemaan ensin aiheista mm. Verkkomedian uutisarkistoa koskien terrorismia ja valtioterrorismia.) 
 

Pääasialliset tuoreimmat uutisähteet:

Janus Putkonen @ 21.5.2012 15:49