KOTIMAAN UUTISET
Tänään on keskiviikko, 1. lokakuuta 2014. Sivu on ladattu klo 8:57

'Islannin mallilla' vankka tuki Verkkomedian lukijoiden keskuudessa

Kuulemme jatkuvasti valtamediasta ja johtavilta poliitikoilta siitä kuinka Suomen etua parhaiten ajetaan kuulumalla yhä tiiviimmin lännen ja EU:n ytimeen. Nykyinen politiikka ei saa kuitenkaan lainkaan kannatusta VM:n lukijoilta - tilalle tarjotaan 'Islannin mallia'.

Toimittaja: Janus Putkonen
29.4.2012, Verkkomedia.org

 

'Islannin mallilla' vankka tuki Verkkomedian lukijoiden keskuudessa 

Kysyimme muutama päivä sitten lukijoidemme mielipidettä FB-ryhmän kautta siitä millaista esimerkkiä Suomen tulisi ottaa politiikassaan ja onko nykyinen länsimielinen politiikka mieluisaa. Vastausvaihtoehtoja oli useita ja reilu satakunta VM:n lukijaa vastasi kyselyymme. Kenties hätkähdyttävää on, ettei yksikään vastanneista antanut ääntään USA:n myötäilemiseen tai EU:n politiikan suuntaan.

Lähes kaikki vastaajat olivat sitä mieltä (90), että "Islannin malli" olisi paras esimerkki Suomelle selvitä nykyisestä talousongelmaisesta tilanteestaan. Yksinkertaisesti se tarkoittaa "pankkiirit ulos ja kansa ensin". Lisäksi tämä tarkoittaa selkeästi etäisyyden ottamista "ytimistä" ja perustuslain käsittelyä yhdessä kansalaisten kanssa.

"Islannin malliin" kuuluu oleellisesti myös se, että velkakriisistä pyritään saattamaan vastuuseen sen aiheuttajat, eikä kansalle jätetä velkakriisin laskua maksettavaksi. Islannissa on vireillä yli 200 oikeuskäsittelyä, joissa epäiltynä maan ajautumisesta finanssikriisiin on suurimpien pankkien korkeintakin johtoa.

Toiseksi eniten vastauksia, mutta ratkaisevasti vähemmän (4) ääniä, annettiin Venäjän puolesta. Eli heidän mielestään yhteistyöllä Venäjän kanssa Suomi voisi parhaiten selvitä tulevista haasteistaan. Pari äänestäjää kannatti ottamaan mallia Etelä-Amerikan "kapinallisiksi" uutisoiduista maista: Kuuba, Argentiina ja Venezuela.

Kyselyyn voit vastata ja tutustua täällä:

 

Vastaa uusimpaan kysymykseen - "Mitä puoluetta kannatat?"

Helsingin Sanomat otsikoi suureellisesti demareiden kannatuksen noususta tämän sunnuntain (29.4.2012) pääuutisessa. Asialla Taloustutkimus ja teettäjänä Yleisradio. Vasta vähän aikaan sitten saimme kuulla että kokoomuksen kannatus olisi noussut... Onko tosiaan näin? Vastaa ja vaikuta:

 

 

Janus Putkonen @ 29.4.2012 16:12