KOTIMAAN UUTISET
Tänään on tiistai, 4. elokuuta 2015. Sivu on ladattu klo 18:46

Torilla tavataan! -raportit 'vallankumouksen ensivaiheista' - Turku ja Porvoo la 15.10.

Tapahtuma alkoi klo 12 Turun torilla. Paikalla oli parhaimmillaan noin 100 henkilöä. Kritiikkiä ei säästelty EU-politiikan, pankkien pelastuspakettien, Suomen perustuslakiuudistuksen, Armeijamäärärahojen ja ilmastonmuutoksen suhteen. Paikalle jäi innokas ja ilomielinen joukko, joka lopulta taikoi paikalle puolijoukkueteltan. Kirjoitan tätä raporttia Turun torilta, puolijoukkueteltasta, jossa soi kitara ja ihmiset ovat hyvin syöneet ja keskustelevalla mielellä.

Turku-raportti:
Toimittaja: Hansi Harjunharja

Kuva: Hansi Harjunharja ja Linda Lilja-Hyatt
16.10.2011, Verkkomedia.org

Porvoo-raportti
Toimittaja: Janus Putkonen
16.10.2011, Verkkomedia.org

Torilla tavataan 15.10. - Turku-raportti - 'vallankumouksen ensivaiheista'

Jokainen ihminen on tervetullut jatkamaan alkanutta mielenilmaustamme missä päin maailmaa tahansa. Turussa toivotaan lisää majoitustilaa, esiintyjiä huomiselle, puhujia, mediaa ja mahdollisesti ruoka- ja jätehuoltoapua sekä paljon iloista mieltä.

Kysyn nyt paikalla olevilta ihmisiltä, millainen tunnelma heillä on jäänyt tästä päivästä. Jiri Keronen Muutos2011-puolueen puheenjohtaja kommentoi asiaa näillä sanoin: "Mielestäni kaikki ihmiset ovat ottaneet osaa siihen kuuluvalla vakavuudella ja siitä huolimatta tunnelmaa ja rentoutta ei olla unohdettu. Vallankumouksellinen fiilis suorastaan leijailee ympärillämme. Tämä, mitä näen ja koen, on täysin poikkeuksellista, mitä olen aikaisemmassa poliittisessa aktivistielämässä tavannut."

Paikallinen yksityisyrittäjä Lauri Kotaja haluaisi huomauttaa, että noin kolme tunnin ajan ihmiset tulivat vapaaehtoisesti ja avoimesti puhumaan omia ajatuksiin julki. "Mielestäni tämä kertoo siitä, että Suomen kansalla on paljon sanottavaa, mutta liian vähän kanavia ajatustensa ilmaisemiseksi."

Omat tuntemukseni ovat olleet vain positiivisia. Vain pieniä ongelmia on ilmennyt muun muassa liiallisen alkoholin käytön johdosta, mutta näistä on selvitty puhumalla ja liian päihtyneet henkilöt ovat poistuineet paikalta. Teltassa on lämmin kamina ja kynttilän valo. Tilaisuus päivällä oli hieman jäykkä, eivätkä kaikki uskaltaneet lähteä vallankumouksen henkeen mukaan, mutta nyt tilanne on aivan erilainen. Raportoin ensimmäistä kertaa elämässäni puolijoukkueteltasta, mutta en varmasti viimeistä kertaa.

Verkkomedia haastatteli Jiri Kerosen lisäksi Vasen ryhmän Jyrki Yrttiahoa ja Edistyspuolueen Jouni Flemmingiä. Nämä haastattelut julkaistaan pian.

Mielenilmaus jatkuu huomenna uusin asein ja toivottavasti sen ansaitsemalla mediamielenkiinnolla. Painan nyt silmäni kiinni kitaran soidessa taustalla, kun yhteisymmärryksessä olevat ihmiset keskustelevat rauhallisesti tapahtuneista asioista ja tulevista haasteista.

Hansi Harjunharja, vallankumouksellinen

***

Porvoo-raportti 15.10.

Porvoossa herätti jo heti lauantaina aamusta kummastusta erikoinen kulkupeli. Styrge-sivuston maestro Vesa Noroviidan käsialaa oleva "poljettava" mielenosoitusvaunu on herättänyt jo pariin kertaan kummastusta miekkareissa. Isot kylkimaalaukset omalaatuisessa "viestivaunussa" kertovat 9/11 virallisten valheiden sanomasta ja tällä kertaa myös pankkiirien suuntaan esitetystä kritiikistä: "Pankkitoiminta takaisin valtiolle!"

Yhdessä Mika Kortesalon kanssa kymmenien kilometrien matkan paikalle sananmukaisesti lihasvoimin raijattu vaunu toimi Porvoon torilla mielenilmauksen estraadina.

Aamusta iltaan paikalla jaettiin esitteitä "Suomen puolesta!". Wokkipannussa paistui makoisa kasvisruoka ja äänentoistolaitteista soivat kantaaottavat Suomi-räpin kappaleet niin Jontilta, Jujulta kuin Palefacelta. Rytmikkäästi jatkuneesta tunnelmasta saivat lopulta nauttia myös valveutuneeksi osoittautuneet porvoolaisnuoret - heissä on tulevaisuus.

 

 

Jaossa olleessa SPK:n ja Verkkomedian yhdistetyssä esitteessä kysyttiin ihmisiltä mm. EU:n demokratiasta: Kuka on EU:n presidentti, mikä on EU:n korkein päättävä elin ja valitaanko EU:n johtajat vaaleissa? Esitejakoa runsaasti tehnyt Mika Kortesalo vastasi ettei kukaan ollut koko päivänä tienyt vastauksia näihin esitettyihin kysymyksiin!" --- Niin, tiedätkö sinäkään?

Allekirjoittaneelta jäi mieleen eräs valveutunut helsinkiläinen nuori mies, joka oli juuri saapunut Porvooseen linja-autolla ja pysähtyi kummastelemaan musiikkia ja kansalaiskeskustelua torilla. "Siis liittyyks tää jotenkin siihen Kampin juttuun, missä mä just olin?" - Saimmekin vastata hänelle ylpeästi: "kyllä liittyy!"

Porvoo ei raskaan päivän ja sitä edeltäneen edellisyön kymmenien kilometrien taivalluksen jälkeen alkanut yöpymään torilla, mutta homma hoidettiin hienosti - ja nyt omalta osaltani kansan oikeuksia vaativan vallankumouksen sanoma jatkaa tuttuun tapaan kuulumista Verkkomedian toimituksesta.

Lämpimät terveiseni toreille ja myös puoljoukkuetelttoihin kautta Suomen: "muistakaa, että sodat voitetaan löysin rantein!"

Verkkomedian päätoimittaja: Janus Putkonen, talousvallankumouksellinen

 


Hansi Harjunharja @ 16.10.2011 0:13