SÄHKEET
Tänään on lauantai, 2. elokuuta 2014. Sivu on ladattu klo 5:27

Arkisto

YK:lla ei todisteita Venäjän asetoimituksista Itä-Ukrainan aluejoukoille

Itar-Tass @ VM 1.8.2014 17:27

Intian ja Kiinan suhteet Venäjään pysyvät vahvoina

Suurvallat Kiina ja Intia ovat vahvistaneet, ettei länsivaltojen toimet Venäjää vastaan kuulu heidän aikomuksiinsa. Kiinan ulkoministeri vakuutti turvallisuusjärjestö SCO:n kokouksessa Kiinan jatkavan läheistä strategista ja koordinoitua yhteistyötä. Intian pääministeri puolestaan vakuutti, ettei Intia aio tarkastaa pitkäjänteistä ja läheistä yhteistyötään Venäjän kanssa. SCO-turvallisuusjärjestön kokouksessa Tajikistanissa Venäjän ja Kiinan johtama turvallisuusjärjestö on vienyt eteenpäin laajapohjaista yhteistyötä. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry on vieraillut tuloksettomati Intiassa, jossa hän on yrittänyt saada Delhin tukea Venäjän vastaisille toimille. Kerry myönsi, että asia on yksin Intian päätettävissä, mutta Yhdysvallat on toivottanut Venäjän vastaiset toimet tervetulleeksi.

RIA Novosti @ VM 1.8.2014 14:03

Lavrov: Kiovan sotatoimet malesialaiskoneen turmapaikalla rikkovat törkeästi YK:n päätöslauselmaa

''Kiova rikkoo törkeästi YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa numero 2166 jatkaessaan sotatoimia malesialaisen matkustajakoneen turmapaikan lähistöllä, sillä taistelut estävät kansainvälisen tutkinnan'', sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov keskiviikkona. Lavrov painotti, että kansainvälistä oikeutta on noudatettava, jotta turman tutkinta olisi puolueetonta ja itsenäistä. Ministeri korosti myös, että YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa on noudatettava tiukasti. RIA Novosti uutisoi torstaina, että Etyj:n tarkkailijat ja ryhmä kansainvälisiä tutkijoita on päässyt torstaina ensimmäistä kertaa viikkoon lennon MH17:n tuhoutumispaikalle. Kiovan joukot pitkittäneet ja vaikeuttaneet tutkijoiden pääsyä tuhopaikalle tulitaukolupauksista huolimatta. Venäjän YK-lähettiläs Vitali Tsurkin sanoi keskiviikkona, että Moskova on huolissaan siitä, että Kiova yrittää tuhota todisteet tragediasta. Kiovan sotatoimet ovat pitäneet varsinaiset onnettomuustutkijat kaukana onnettomuuspaikalta tähän saakka. Lue myös: USA:n salailun jatkuminen vahvisti totuuden MH17-koneen tuhosta - dokumentaatio ja päätelmät

Rysslands Röst @ VM 31.7.2014 15:33

Yli 730 000 ukrainalaista paennut Venäjälle

Itar-Tass @ VM 30.7.2014 21:46

Moskova vaatii Kiovaa lopettamaan Venäjän alueiden tulittamisen

Moskova vaatii Kiovaa lopettamaan Venäjän alueiden tulittamisen maiden välisen rajan yli, sanoi Venäjän ulkoministeriö tiistaina. Venäjän Gukovon tulliaseman työntekijät joutuivat tänään tykistötulen kohteeksi. Tulliasema on vaurioitunut, kertoi ministeriö. Kiova haluaa ilmeisesti estää Etyj-tarkkailijoita asettumasta Gukovon asemalle ja valvomasta tilannetta Venäjän ja Ukrainan rajalla, totesi Venäjän ulkoministeriö. RIA Novostin mukaan noin 120 ihmistä oli jouduttu evakuoimaan Venäjällä Ukrainan tykistötulituksen johdosta Uspenkan rajanylityspaikan alueelta. Tulitus ei aiheuttanut ihmisuhreja, mutta rakennukset kärsivät kranaateista. Ukraina on tulittanut dokumentoidusti jo reilusti yli kymmenen kertaa Venäjää tykistöllään kesä-heinäkuun aikana. Moskova varoittaa provokaatioiden saattavan aiheuttaa voimakkaitakin seurauksia.

 

Rysslands Röst @ VM 30.7.2014 19:22

Donetskin ja Luhanskin rintamatilanteet aluejoukkojen hallinnassa

Saker @ VM 29.7.2014 16:32

Venezuelalaisasiantuntija korosti BRICS-ryhmittymän erityistä merkitystä

Prensa Latina @ VM 29.7.2014 16:14

Donetskin aluejoukkojen komentaja Strelkovin määräys: Antautuvia ei saa ampua

Samalla kun useissa länsimedioissa on levitetty perätöntä huhua Donetskin joukkojen komentaja Igor Strelkovin ''paosta Venäjälle'' - hän antoi todellisuudessa maanantaina määräyksen, ettei ahdinkoon joutuneita Kiovan joukkoja saa ampua heidän antautuessa. Hän vaati sotilaita ja komentajia kunnioittamaan Ukrainan armeijan sotilaita, jotka nostavat valkoisen lipun tai osoittavat antautumisen halua. Hän vaati sotavankien kunnioittamista ja antoi vankien kohtelusta ohjeet. Strelkov vakuutti, että sotarikoksiin syyllistyvät tullaan tuomitsemaan. Hän lupasi antautuville, jotka eivät ole syyllistyneet rikoksiin kolme vaihtoehtoa: palata koteihinsa Ukrainassa, liittyä aluejoukkoihin tai mennä Venäjälle. Määräys on ajankohtainen, koska suuret määrät Kiovan joukkoja on saarrettuna Etelä-Donetskissa Venäjän rajan tuntumassa ja Cauldronin motissa olevien tilanne heikkenee nopeasti. Motti on jaettu kahtia Marinovkan taistelujen päätyttyä aluejoukkojen voittoon aina Venäjän rajaan saakka. Ukraina liittolaisineen on peitellyt noin 11.7. alkaneen sotilaallisen katastrofin, johon joutui ainakin neljä prikaatia heidän marssittuaan ''tulitauon päätyttyä'' ja Slavianskin taktisen veräytymisen houkuttelemana Strelkovin ansaan yrittäessään valloittaa Donetskin ja Venäjän raja-alueet. 27.7. Donetskin ja Luhanskin aluejoukkojen raportin mukaan mottitaistelut olivat käynnissä ja rintamatilanteet ovat aluejoukkojen hallinnassa. Kiovassa ainakin kolme armeijan korkea-arvoista upseeria on pidätetty taktisesta epäonnistumisesta. Kiovan ilmoittavat tappioluvut ovat samaan aikaan olleet jo täydellisen epäuskottavia. Kuva 17.7. Cauldronin motista. Sittemmin Marinovkan motti puhkaistiin ja Cauldron on jaettu pitävästi eteläiseen ja pohjoiseen osaan. Erityisesti eteläinen Cauldron sisältää suuria yksikkömääriä Kiovan joukkoja.

Itar-Tass @ VM 28.7.2014 23:24

Venäjän ilmavoimille yli 260 uutta lentokonetta vuonna 2014

Itar-Tass @ VM 28.7.2014 23:02

Israel jatkaa voimakasta hyökkäystään Gazaan

RT Live @ VM 28.7.2014 22:14
Arkisto: