SÄHKEET
Tänään on keskiviikko, 23. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 4:38

Arkisto

Kiova väittää Venäjän ampuneen alas Ukrainan hävittäjän - mutta kuka uskoo?

Irishtimes @ VM 17.7.2014 16:22

Amerikkalaiset sotilashelikopterit partioivat Itä-Ukrainan taivaalla

Youtube @ VM 17.7.2014 15:20

YK:n raportti: Lähes 80 % Israelin Gazan pommitusten uhreista on siviilejä

YK:n mukaan Israelin aiheuttamista pommitusten uhreista jopa 80 % on siviilejä. Viikko sitten tiistaina alkaneen sotaoperaation pommitukset ovat jatkuneet keskiviikkona ja uhriluku on noussut jo 208 kuolleeseen ja yli 1 500 haavoittuneeseen. Palestiinalaisten vastarintaliikkeet ovat rakettitulellaan aiheuttaneet tiistaina ensimmäisen israelilaisuhrin. Kuolonuhri oli tullut Gazan rajalla Erezin rajanylityspaikalla. Hamas on myöntänyt pommittavansa raja-aluetta, jonne keskitetään Israelin maajoukkoja. Israelin armeijan edustajan mukaan henkensä menettänyt mies oli toimittanut vapaaehtoisapua alueen sotilaille. Maanantaina julkaistun YK-raportin mukaan noin 1 255 kotia on tuhottu ja maanantaina iskuissa oli kuollut 36 lasta. Palestiinan viranomaiset ovat erityisen huolissaan siitä, että Israel pommittaa Gazan viemäri- ja vesihuoltoasemia, myös alueen kaivoja pommitetaan tarkoituksella.

RT @ VM 16.7.2014 20:16

Luhanskin lentokenttä aluejoukkojen hallinnassa - Kiovan panssarihyökkäys epäonnistui

Luhanskin lentokentän hallinnasta käydyt taistelut ovat johtaneet aluejoukkojen menestykseen. Kiovan joukot olivat käynnistäneet sunnuntaina lentokenttällä saarroksissa olleiden joukkojen tueksi kaksi panssarihyökkäystä, mutta apujoukkojen eteneminen oli epäonnistunut 15 kilometrin päähän kaupungista keskiyön aikaan. Aluejoukot ilmoittivat maanantaina hallitsevansa kaupungin lentokenttää kiivaiden taistelujen jälkeen. Sunnuntain tappioluvuista ei ole toistaiseksi tietoa. Luhanskin puolustajat olivat käyttäneet ensimmäistä kertaa ilmavoimaa - ainutta SU-25-pommikonettaan, joka oli aiemmin saatu sotasaaliiksi Ukrainan ilmavoimilta ja ensimmäisellä pommituslennollaan koneen kerrotaan tuhonneen kuusi Kiovan joukkojen panssarivaunua ja yhden panssaroidun miehistönkuljetusvaunun. Luhanskin aluejoukot olivat käyttäneet panssarihyökkäyksen torjunnassa myös tykistöään. Tietojen mukaan Kiovan joukkojen ampumat tuli-iskut ovat aiheuttaneet suuria siviilituhoja Krasnodon alueella sunnuntaina. Kiovan joukkojen tappiolukujen kasvaessa loppuviikosta ja viikonloppuna, Yhdysvaltain presidentti Biden on jälleen vakuuttanut Valkoisen talon tukea Kiovan sotilasoperaatioille lauantaina käydyssä puhelinkeskustelussa presidentti Poroshenkon kanssa - syyttäen taas todisteettomasti Venäjää Itä-Ukrainan aluejoukkojen kiivaasta vastarinnasta.

Itar-Tass @ VM 14.7.2014 11:08

Ukrainan hävittäjä tunkeutui Venäjän ilmatilaan - Luhansk suuren panssarihyökkäyksen kohteena

Kiovan joukot ovat käynnistäneet sunnuntaina suuren panssarihyökkäyksen kohti Luhanskin kaupunkia. Aluejoukkojen mukaan 70 panssarivaunua on mukana kiivaassa hyökkäyksessä. Tilanne Luhanskissa on epäselvä. Samaan aikaan Ukrainan ilmavoimien sotilaskone on tunkeutunut Venäjän ilmatilaan Rostovin alueella ja suorittanut ilmapommituksen. Ukrainalaishävittäjän tunkeutuminen on dokumentoitu Venäjän TV-kanavan toimesta ja lukemattomat alueen ihmiset olivat nähneet tapahtuneen ilmapommituksen Venäjän ilmatilassa samana päivänä, jolloin Ukrainan tykistö ampui aiemmin päivällä kuolettavan tuli-iskun rajalla sijaitsevaan venäläiskaupunkiin aiheuttaen yhden siviilin kuoleman ja kahden haavoittumisen Venäjän Donetskissa. Ilmatilan loukkauksen aikana kaupungissa oli Venäjän virallinen tutkintaryhmä laatimassa esitutkintaa Ukrainan tykistöiskusta alueelleen. Venäjä on vaatinut jälleen sunnuntaina Ukrainaa lopettamaan jatkuvat aseelliset provokaatiot raja-alueella maataan ja kansaansa vastaan. Lue myös: Ukraina pommittanut Venäjää tykistöllä - Moskova vakuuttaa vastaavansa vihollisuuksiin

 

VOR @ VM 13.7.2014 19:46

Lännen tukemat Syyrian militanttijärjestöt liittyneet avoimesti ISIL-järjestöön

PressTV @ VM 13.7.2014 14:56

Aluejoukot ampuneet alas Ukrainan hävittäjän ja taisteluhelikopterin

Luhanskin ja Donetskin aluejoukot raportoivat ainakin kahden ilmavoimien koneen alasampumisesta lauantain aikana. Ensin ammuttiin alas Ukrainan SU-25 -hävittäjäpommittaja Gorlovkassa Donetkissa. Myöhemmin kerrottiin Mi-24 taisteluhelikopterin tuhoutumisesta Schezhnyn kaupungissa. Taisteluhelikopteri oli ammuttu alas olalta laukaistavalla ohjuksella kun taas hävittäjä oli pudotettu ilmatorjuntatykillä. Lisäksi kerrottiin Kiovan joukkojen jalkaväen kärsineen kovia tappioita lauantain taisteluissa. Hyvin mahdollisesti myös kolmas sotilaskone ammuttiin alas Perevalskin kaupungissa Luhanskissa. Kuvassa Ukrainan armeijan MI-24 taisteluhelikoptereita, joiden tiedetään ottavan aktiivisesti osaa Itä-Ukrainan konfliktiin.

Itar-Tass @ VM 13.7.2014 13:11

Israel pommittanut kahta Gazan moskeijaa - Iran raivoissaan YK:n toimettomuudesta

Israelin pommikoneet ovat iskeneet lauantaina kahteen Gazan moskeijaan. Viralliset palestiinalaisten kokemat tappioluvut tiistaina alkaneessa sotaoperaatiossa ovat nousseet yli 120 kuolleeseen ja yli 920 on haavoittunut. Israelin armeija julkaisi kuvan tuhoamastaan moskeijasta ja väitti, että sinne olisi kätketty raketteja. Lisäksi The Telegraph kertoo, että lauantaina on pommitettu maan tasalle Gazassa toimivan avustusjärjestön tilat, jossa oli kuollut kaksi ihmistä. Palestiinan vastarintaliikkeet ovat laukaisseet tiistain hyökkäysoperaation alettua lähes 700 rakettia Israeliin, mutta raketit eivät ole aiheuttaneet ainuttakaan kuolonuhria. Iranin presidentti Hassan Rouhani tuomitsee YK:n turvallisuusneuvoston, joka vaikenee Israelin rikosten edessä ja kieltäytyy auttamasta hyökkäyksen kohteeksi joutuneita palestiinalaisia. Rouhani sanoo, että jotain on tehtävä, jotta Israel ymmärtää, että muslimimaailma ja alueelliset valtiot tukevat palestiinalaisia, eivätkä jätä heitä yksin. Viimeinen muistutus: Tänään järjestetään Gazan sodan vastainen mielenosoitus Helsingissä alkaen klo 15:00: Mielenosoitus sotaa vastaan: ''Näpit Irti Gazasta!'' - Helsingissä lauantaina 12.7. klo 15:00

CHRON @ VM 12.7.2014 12:05

Superkuutamo ja hyökkäys Gazaan - sattumaa vai sionistien uskonnollista hulluutta?

Verkkomedia @ VM 12.7.2014 10:28

Venäjä ja Intia käynnistämässä yhteisen INDRA-laivastoharjoituksen

RIA Novosti @ VM 12.7.2014 9:48
Arkisto: