PÄÄKIRJOITUS
Tänään on torstai, 24. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 3:42

Vuosi katastrofista: Me emme unohda uhrejanne

Tänään on aika pysähtyä muistamaan traagisten tapahtumien syntymistä ja syttymistä tasan vuosi sitten 11.3.2011. Nämä kaksi videota eivät muistuta meitä ainostaan tragediasta, mutta myös vaikenemisesta ja valehtelusta.

 

Verkkomedian päätoimittajan sanat 11.3.2012:

"Tasan vuosi sitten iski modernin maailmanhistorian suurin katastrofi – maanjäristys, tsunami ja ydinkatastrofi – jotka vaiettiin ja valehdeltiin nopeasti. Tasan vuosi sitten iski katastrofi myös maailmanpolitiikkaan – Libyan sodan hyökkäyspäätös – joka salattiin ja valehdeltiin nopeasti.

Nyt olemme eläneet Libyan sodan valheiden ja Fukushiman onnettomuuden salailun täyteisen vuoden ja päätyneet entistäkin suurempaan sotien sekä myös katastrofien vaaraan – tragediat Japanissa ja Libyassa jatkuvat edelleen. Esitän osanottoni katastrofien uhreille ja hartaan toiveeni siitä, ettei uhrinne ole ollut turha.

Älköömme enää salliko valehtelijoiden johtaa meitä harhaan – vaan olkoon seuraavalle vuodelle leimaa antavaa kansojen tahdon kuunteleminen ja vaarallisten pelureiden laajapohjainen ojentaminen!"


***

Japani 11.3.2011 silminnäkijöiden kuvaamien videoiden kertomana: (osa 1/3)

Osa 2/3: http://www.youtube.com/watch?v=n1HAvG3MLyU&feature=related

Osa 3/3: http://www.youtube.com/watch?v=AJtZ6pUDfIQ&feature=related

 

Länsimaiden väittämiä ja Libyan sodan perusteena käytettyjä siviiliväestön ilmapommituksia ei koskaan tapahtunut: (Kts. Venäjän asevoimien komentajan paljastamat valheet vahvisti myöhemmin myös Pentagon)


***

Tasan vuosi sitten 11.3.2011 tein myös päätöksen Verkkomedian perustamisesta. Toiminta-ajatus uudenlaisesta maailman uutisia rohkeasti monitoroivasta kansalaismediasta, joka olisi valmis haastamaan valtamedian, "viralliset valheet" ja vaikenemisen kulttuurin, oli hautunut mielessäni parisen vuotta. Pian maaliskuussa kutsuin koolle Porvooseen avoimen kansalaistilaisuuden: "Superkatastrofi laajenee – miten meidän pitäisi valmistautua?" Tämän kutsun kuuli toimitustiimin lisäksi lapsuudenystäväni ja webmasterimme Vic Lausas, joka tarjosi ammattitaitonsa yhteiseen hyvään – pyyteettä käyttöömme.

Pian kansalaismedia olikin valmis aloittamaan. Ensimmäistä kertaa Verkkomediasta tuli verkossa julkinen 13.5.2011.

 

Pääkirjoitus: Janus Putkonen, päätoimittaja
11.3.2012, Verkkomedia.org
janus.putkonen@verkkomedia.org
Mediayhteydet: 0400 810073

 

 

Janus Putkonen @ 11.3.2012 3:11